Vastgoedstyling

Wat is vastgoedstyling?

SONY DSC

 

 

 

 

 

 

Vastgoedstyling is een techniek van het verkoopklaar maken van een woning, kantoor of bedrijfsruimte om deze zodanig te presenteren voor de juiste doelgroep, dat deze snel verkocht wordt tegen de hoogst mogelijke verkoopprijs.

Onderscheiden in de markt

Het aanbod van “te Koop” staande woningen is groot, ook nu de woningverkoop aantrekt.
Door middel van vastgoedstyling kunt u zich onderscheiden in deze lastige markt. Uw vastgoedstyliste van Uw Huis in Stijl zorgt samen met uw makelaar en u voor een aantrekkelijk gepresenteerde woning, die aansluit bij de wensen van de potentiële koper en de doelgroep.

Zowel in als om de woning wordt met eenvoudige middelen en een zo klein mogelijk budget een optimaal resultaat bereikt. Daarbij gaan wij uit van de bestaande inrichting en worden de sterke punten van uw huis benadrukt.

Vastgoedstyling kan het beste worden toegepast voordat u de woning op de markt brengt. Daarnaast kan het de oplossing zijn voor woning die al enige tijd te koop staan.

Na het maken van professionele foto’s van de woning  is de woning klaar voor de verkoop.

Wilt u ook uw woning sneller verkopen tegen een goede prijs? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Waarom vastgoedstyling het verschil maakt

Voor
Voor
Na vastgoedstyling
Na vastgoedstyling

 

 

 

 

 

 

 

De opzet van vastgoedstyling is om een toegankelijke sfeer te creëren voor een zo groot mogelijke doelgroep, zodat de woning positief opvalt in het aanbod van koopwoningen. Potentiële kopers zijn op zoek naar hun perfecte huis en niet naar het huis van iemand anders. Kijkers worden tijdens het beoordelen van foto’s op internet en tijdens de bezichtiging snel afgeleid door bijvoorbeeld te veel en persoonlijke spullen, achterstallig onderhoud en kleurkeuzes. 80% van de kijkers kan hier niet doorheen kijken: dit verstoort het koopproces. Het is dus van belang om het persoonlijke uit de woning te halen en de woning om te zetten in een marketingobject. Uw vastgoedstyliste van Uw Huis in Stijl beoordeelt elke ruimte door door de ogen van de klant te kijken. In het advies wordt op een professionele manier gewaarborgd dat het huis functioneel, ruimtelijk en sfeervol oogt en prettig bewoonbaar blijft.
Ook bij leegstand, bij projectwoningen of bedrijfspanden heeft het een positief effect wanneer de lege ruimtes met meubels een functie krijgen toebedeeld.

Presentatie

Potentiële kopers maken gebruik van de vele internetsites met woningaanbod om zich te oriënteren op de markt (sites van makelaars, Funda, Jaap, Koos). Bij een onvoordelige presentatie op deze sites klikt de potentiële koper door en komt niet meer terug. Deze eerste indruk bepaalt in grote mate of een kijker een koper wordt. De tweede indruk vindt plaats als de potentiële koper door de wijk rijdt en het huis aan de buitenkant bezichtigt. Ook hier is het van belang dat de woning zich positief onderscheidt ten opzichte van de naastgelegen woningen.
Als kijkers geïnteresseerd zijn geraakt na het zien van de foto’s op internet en bevalt het buitenaanzicht, dan krijgen ze de derde indruk bij het bezichtigen van de woning. Binnen 30 seconden besluit de potentiële koper onbewust of de woning het overwegen waard is of niet.

Voor
Voor
Na vastgoedstyling
Na vastgoedstyling

 

 

 

 

 

 

 

Vastgoedstyling kan hierbij HET verschil maken.
Belangstelling? Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Hoe werkt vastgoedstyling

Uw verkoopstyliste van Uw Huis in Stijl  is gecertificeerd en aangesloten bij het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten® (LNV). De vastgoedstyling verloopt aan de hand van het LNV stappenplan:

 • Basisadvies
  In een kennismakingsgesprek worden de mogelijkheden voor het optimaal presenteren van de woning toegelicht.
  Na de opdracht vindt een uitgebreide analyse van de woning en tuin plaats. We gaan op zoek naar de positieve aspecten van de woning. Bij het advies wordt rekening gehouden met functies van de ruimtes, looplijnen, kleurgebruik en materialen, passend bij de beoogde doelgroep. De genoteerde tips en adviezen worden toegelicht aan de verkoper. Het consult wordt afgesloten met een evaluatie, waarbij de behoefte aan verdere ondersteuning of advies wordt bepaald.
  De verkoper gaat zelf aan de slag met de adviezen, desgewenst ondersteund door de vastgoedstylist. Bij Uw Huis in Stijl streven we ernaar om binnen het budget een zo groot mogelijk effect te bereiken. Daarbij wordt creatief gebruik gemaakt van de aanwezige middelen, met als uitgangspunt het huidige interieur. Eventuele investeringen betalen zich vaak dubbel en dwars terug.

Dit basisadvies is naar behoefte uit te breiden:

 • Diagnoserapport
  In een diagnoserapport wordt per ruimte een uitgebreide analyse gegeven met adviezen over indeling, aankleding en kleurgebruik, plattegronden, foto’s ‘voor’ en een lijst met werkzaamheden. In een prioriteitenlijst worden de belangrijkste adviezen benoemd.
 • Verkoopklaar maken
  Uw verkoopstyliste van Uw Huis in Stijl kan het verkoopklaar maken van uw woning geheel of gedeeltelijk verzorgen op basis van heldere afspraken.
 • Woningfotografie
  Alleen kijkers kunnen kopers worden. Foto’s op internet of in brochures geven de eerste indruk voor de potentiële koper en zijn daarom essentieel voor een vlotte verkoop. De vastgoedstylist kent de woning goed en kan de woning optimaal fotograferen. Hierbij worden de positieve aspecten van de woning, ruimte, sfeer en indeling benadrukt.

logo LNV